Ga direct naar de inhoud van de pagina

Nieuwsbrieven

Bekijk de nieuwsbrieven die tot nu toe zijn uitgebracht.


Bijzondere bouwkans in het Venenpark in de Rivierenwijk

In een gedeelte van het Venenpark is een plek gereserveerd voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Toekomstige bewoners zijn samen verantwoordelijk voor het eigen bouwproject. Op 10 maart 2016 wordt een informatieavond georganiseerd in het Huis van de Wijk aan de Spuistraat 48. Vanaf 19.30 uur zijn belangstellenden van harte welkom.

Afbeelding van Venenpark

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Eigenlijk is het heel eenvoudig samen te vatten: toekomstige bewoners kopen een bouwkavel voor een nieuwe woning en bepalen samen met anderen (CPO groep) wat zij willen bouwen. Zij bepalen wie zij de woningen willen laten ontwerpen (een architect) en wie de woningen gaat bouwen (de aannemer).

In dit hele proces worden toekomstige bewoners begeleid door deskundigen van IM-RO en USHI Kenniscentrum Bouwen. Woningcorporatie Rentree heeft een stuk grond beschikbaar gesteld in het Venenpark voor deze vorm van bouwen. Toekomstige bewoners kunnen hun huis naar eigen wens indelen, hebben veel vrijheid in de ontwerpfase, profiteren van inkoopvoordeel (samen inkopen scheelt) en zij leren de toekomstige buren al goed kennen.

Betaalbaar bouwen

Het bouwen van woningen in collectief particulier opdrachtgeverschap is een goede manier om betaalbare woningen te realiseren. Omdat bewoners zelf opdrachtgever zijn, kunnen zij zelf bepalen waar ze geld aan uitgeven en wat belangrijk is.

Rivierenwijk

De Rivierenwijk is een levendige stadswijk in ontwikkeling. Een bijzonder groene wijk met heel veel mogelijkheden, centraal gelegen in Deventer en dichtbij voorzieningen, station en uitvalswegen. Het Kindcentrum, het Huis van de Wijk, het Gezondheidscentrum Rivierenwijk, het Deltaplein en speeltuin De Ark zijn voorbeelden van voorzieningen die voor alle bewoners van de wijk beschikbaar zijn.

Belangstelling

Op www.venenpark.nl staat veel informatie over het project en de informatieavond van 10 maart. Bekijk ook de Facebookpagina. Heeft u belangstelling? Neem contact op via info@venenpark.nl of bel met USHI Kenniscentrum Bouwen: 053 - 47 87 090.