Ga direct naar de inhoud van de pagina

Nieuwsbrieven

Bekijk de nieuwsbrieven die tot nu toe zijn uitgebracht.


Feestelijk opening van het Kindlint

De woningbouw en de inrichting van het Centraal gebied Rivierenwijk is afgerond. Op woensdagmiddag 31 mei is er daarom een feestelijke opening van het zogenaamde Kindlint.

Situatieschets Kindlint

Midden door de Rivierenwijk van west naar oost ligt nu het Kindlint, Een ontspannen, autovrije route voor langzaam verkeer, die belangrijke wijkvoorzieningen aan elkaar rijgt als een kralensnoer. De route loopt van het nieuwe kindcentrum met natuurlijke speelplek, via het gezondheidscentrum, het Huis van de Wijk naar het winkelplein Deltaplein.

Het lint vormt een herkenbaar onderdeel in het vernieuwde centrale deel, waar ook de nieuwe woningen in 4 'scherven' zijn gebouwd. Het grillige profiel is ruim van opzet, voorzien van gras, struiken en bomen, een bijzondere gekleurde verharding die daarmee een voetgangersgebied biedt met ook ruimte voor spelen en verblijven en.… je kunt veilig lopend of op de fiets over het Kindlint naar school.

Programma

U bent op woensdagmiddag 31 mei van harte welkom bij de feestelijke opening van het Kindlint.

  • 13.30: Start bij het Kindcentrum Rivierenwijk
  • 13.30 tot 14.00: Defilé met wethouder Kolkman en directeur Rentree en schoolkinderen over het Kindlint
  • 14.00 tot 14.30: Openingstoespraak door wethouder en directeur Rentree
  • 14.30 tot 15.30: Muziek en feestelijkheden op het Deltaplein

Meer weten?

Op 31 mei verschijnt er een extra editie van de Nieuwsbrief Rivierenwijk. Deze editie gaat helemaal over deze afronding van een belangrijk onderdeel van de wijkvernieuwing.