Ga direct naar de inhoud van de pagina

Nieuwsbrieven

Bekijk de nieuwsbrieven die tot nu toe zijn uitgebracht.


Opleverfeest nieuwbouwwoningen en Kindlint Rivierenwijk gevierd

Het was feest in de Rivierenwijk op woensdagmiddag 31 mei. Wethouder Jan Jaap Kolkman fietste met Liesbeth van Asten van Rentree voorop een riksja over het nieuw aangelegde ‘Kindlint’ in de wijk.

Feestelijke opening Kindlint

Leerlingen van het Kindcentrum Rivierenwijk begeleidden de riksja, samen met hun ouders, een steltloper en levensgrote knuffelbeer. Ook werkers en vrijwilligers in de wijk liepen mee met de optocht die bij het Kindcentrum begon en eindigde op het Deltaplein. Daar luisterde het publiek naar een speciale Rivierenwijk-rap die Mehmet en Dennis samen met oud-leerlingen van het Kindcentrum Ali en Devvje uitvoerden.

Met elkaar is gevierd dat er ruim 200 nieuwe woningen gebouwd zijn in het centrale gebied van de Rivierenwijk en dat het Kindlint is aangelegd. Zowel de volwassenen als de kinderen kunnen over deze autovrije route makkelijk en veilig door de wijk fietsen en lopen.

Nieuwbouw

De nieuwbouwwoningen zijn gebouwd in 4 blokken / scherven in het centrale gebied van de wijk. Elk blok heeft een eigen karakter, maar toch vormen ze samen 1 geheel. Het is een mooie mix geworden van huur- en koopwoningen en huurwoningen in de vrije sector.

De woonomgeving is af; het groen is aangelegd, de bestrating ligt erin en de lantarenpalen zijn aangesloten. Er wordt volop gebruik gemaakt van de voorzieningen in dit deel van de wijk; het Kindcentrum, het Huis van de Wijk, het Gezondheidscentrum, en het Deltaplein.

Filmpje

Er is een leuk filmpje gemaakt van het opleverfeest. Het filmpje vindt u binnenkort op deze website.