Ga direct naar de inhoud van de pagina
Afbeelding van Twee jongens Afbeelding van Jongen

Spoortunnel

Op 24 april 2014 is de spoortunnel tussen de Rivierenwijk en sportpark Rielerenk feestelijk geopend. Ook zijn de kunstwerken van Stefan Venbroek onthuld.

Afbeelding van 3D-tekening Spoortunnel Afbeelding van 3D-tekening Spoortunnel Afbeelding van 3D-tekening Spoortunnel Afbeelding van 3D-tekening Spoortunnel Afbeelding van Luchtfoto met padenstructuur Schetsontwerp kunstwerk Spoortunnel Schetsontwerp kunstwerk Spoortunnel Afbeelding van Spoortunnel

Verbinding

De spoortunnel is voor fietsers en voetgangers en is er gekomen op verzoek van de bewoners. Zij misten de verbinding naar het natuurgebied Douwelerkolk en hebben gevraagd om een nieuwe verbinding over het spoor. Door de spoortunnel is er nu een verbinding tussen de Rivierenwijk (Douwelerwetering) het Deventer ziekenhuis aan de Nico Bolkesteinlaan, natuurgebied Douwelerkolk en sportpark Rielerenk.

Kunst

In de spoortunnel en op de geluidschermen bij het spoorviaduct Henri Dunantlaan is een kunstwerk geplaatst. Hiervoor hebben 3 kunstenaars een schetsontwerp gemaakt en gepresenteerd aan de wijkbewoners. Het ontwerp van Stefan Venbroek werd zowel door bewoners als de commissie het meest gewaardeerd. Zijn kunstwerk wordt op 24 april onthuld.

Meer dan 4.000 foto’s maakte Stefan Venbroek van de bewoners en de omgeving van de Rivierenwijk. Deze foto’s vormen de basis van het werk waarin fotografie, tekenen en digitale technieken zijn samengevoegd. Op de achtergrond stroomt het water, een verwijzing naar de Rivierenwijk. Stefan Venbroek vertelt in zijn werk het verhaal van de wijk en van de mensen. Dus iedereen die door de tunnel fietst kan elementen en mensen uit de wijk herkennen.

Film inschuiven spoortunnel

In het weekend van 5 en 6 oktober 2014 is de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor geplaatst tussen de Rivierenwijk en sportpark Rielerenk. Bekijk dit op de film.

Naar een YouTube filmpje